Guide: Find den perfekte lånetype til dig

Forbrugslån

Et forbrugslån er det du tager til at kunne købe produkter. Dette betyder eksempelvis, at det er denne type lån du skal gå efter hvis du ønsker et lån til tøj.

Et forbrugslån er ofte kendetegnet ved, at det er relativt små beløb der er tale om. 

Fordi der i dag findes så mange forskellige former for forbrugslån, kan det hurtigt blive en uoverskuelig proces. Derfor får du nu et samlet overblik over, hvordan de forskellige former for forbrugslån adskiller sig fra hinanden og hvilke der egentlig hører sammen.

Online kviklån, microlån eller smslån

Her finder vi rent faktisk den samme type lån, selvom der er tale om flere forskellige navne. Det er den mest kendte og også den ældste form for online lån.

Et kviklån er et online lån der typisk skal betales af indenfor en kort periode. Udover dette er der ofte tale om et lille beløb, hvilket naturligvis bidrager til den korte løbetid, der bliver tildelt lånet. Her er der altså tale om en låneform, hvor du skal kunne være sikker på, at du kan betale lånet af.

Som en guideline bruges denne type af lån ofte, hvis du eksempelvis finder et godt tilbud på noget elektronik og hvor dit eget lige er gået i stykker. Noget hvor du ikke kan overskue, at skulle være foruden og som du samtidig ikke har penge til.

Rentefri lån i forretninger

Med rentefrit skal der forstås, at lånet skal betales tilbage indenfor en aftalt periode, men man betaler et oprettelsesgebyr. Denne type lån er god hvis man er i stand til at betale. Glemmer man nemlig at afdrage eller kan man ikke betale, kommer det til at koste. Hvis du husker dine afdrag, er det dermed en god samt billig måde, at låne penge på og i mange tilfælde kan det erstatte de dyre kontokort.

Lån i web-shops

Her finder du et lån der i princippet minder utrolig meget om lån i forretninger. Det er muligt for dig, at købe produkter i web-shoppen og så afdrage med et ekstremt lille beløb om måneden.

Rent lånemæssigt adskiller det sig ikke fra de andre. Det nye er dog, at det nu også er blevet en mulighed i de mindre og mere lokaler forretninger, at yde den service. Før i tiden var det kun noget man så hos de store og kendte kæmpe kæder og forretninger. Men man har fundet ud af, at denne service gavner alle. Både kunderne og forretningen.