Sølvpriser – Gør den bedste forretning på dit brugte sølv

Sølvpriser – Hvordan får jeg den bedste pris for mit gamle sølv? 

Sølvpriserne bliver ligesom guldpriserne, afgjort på internationalt plan. Disse skifter dagligt og bliver påvirket af samfundsøkonomiske faktorer, som spiller en rolle i den pris du som privatperson, vil modtage ved salg. Disse går ligesom aktiemarkedet op og ned, derfor handler det om at slå til på det rette tidspunkt. Dernæst er det også vigtigt at finde den rigtige opkøber, så du er sikret en transparent proces, med det størst mulige udbytte for dig. Professionelle opkøbere vil oftest have en indeks til rådighed, med information og løbende opdatering af de nuværende sølvpriser. Hvis du ønsker at arbejde med de bedste, kan du eventuelt se om der er mulighed for sammenligning, imellem deres egen samt konkurrenternes priser. Dette giver dig et klart og præcist overblik, over de bedste opkøbere og hvad de kan tilbyde dig.  

Kan alle genstande i sølv sælges? 

Ja det kan de. Har du eksempelvis noget gammelt sølvtøj, smykker, arvestykker eller lignende liggende derhjemme, kan det lige nu blive en yderst lukrativ forretning for dig, hvis du har et ønske om at sælge. Prisen du får for dit gamle sølv, tager ikke højde for om dette er i god stand eller i stykker, men fokuserer derimod på renheden af sølvet, som er blevet brugt til fabrikationen af denne genstand. Dertil spiller vægten af den pågældende genstand også en stor rolle, i forhold til det beløb du vil få udbetalt. Jo tungere produktet er og jo renere i kvaliteten, des højere udbetaling vil du som sælger modtage. 

Hvordan genkender jeg kvaliteten på det sølv jeg ønsker at sælge? 

De genstande som opkøbes, er oftest produceret i finsølv eller sterling sølv. Ligesom det er tilfældet med guld, så vil der på alle genstande som er fremstillet i sølv, være et stempel med et nummer, som afgør hvilken kvalitet af sølv der er tale om. Vi har lavet en oversigt nedenfor, så du kan sammenligne med de varer du ønsker at sælge: 

  • 999 – Finsølv
  • 925 – Sterling sølv 
  • 830 = 3 tårnet sølv 

Finder du et af disse numre, på en af de genstande du ønsker at videresælge, kan du med fordel undersøge priserne online hos en pålidelig forhandler eller henvende dig til personalet, i en fysisk butik. De vil herved kunne undersøge renheden på de pågældende smykker, mønter, sølvtøj eller lignende, hvorfra de videre vil kunne beregne en pris, baseret på denne, samt vægten af genstanden. På den måde får du altid den bedste pris, når du ønsker at sælge ud af dine gamle værdigenstande. 

Ønsker du at vide mere om sølvpriser og hvordan de kan skabe en god forretning for dig? Så kan du med fordel se mere her. Sølv pris